Продавець Посуд-Сервіс — Horeca Посуд Подарунки розвиває свій бізнес на Prom.ua 7 років.
Знак PRO означає, що продавець користується одним з платних пакетів послуг Prom.ua з розширеними функціональними можливостями.
Порівняти можливості діючих пакетів
Bigl.ua — приведет к покупке
Кошик
6323 відгуків
Контент захищений авторським правом. Копіювання заборонено!
0 (800) 33-56-46
+380 (66) 607-06-01
Калиновская, 15, Чернівці, Україна
Кошик
Посуд-СервIс- Horeca Посуд Подарунки

Як вибрати сервірувальний посуд для ресторану?

Як вибрати сервірувальний посуд для ресторану?

Багато завсідники ресторанів здатні визначити рівень закладу, ледь глянувши на тарілки, келихи і столові прилади. Тому посуд для ресторанів потрібно вибирати дуже ретельно, з врахуванням цінової політики, стилю і напрямку закладу.

Як театр починається з вішалки, а квартира з передпокою, так ресторан починається з посуду. Здавалося б, це лише деталь. Однак навіть звичайний салат або омлет, красиво сервірований на дизайнерській тарілці, виглядає привабливо і апетитно, тоді як невірно підібрана тарілка може зіпсувати все враження і від страви, і від сервісу закладу.

Правильно і зі смаком підібраний посуд — одна з основ формування іміджу ресторану.

Додаткові предмети сервіровки для столу позитивно впливають на загальну стильову концепцію ресторану.

При виборі столових приладів слід звертати увагу на якість виробів, а також на їх візуальне поєднання з посудом. Подивитися варіанти столових приладів... Посуд із скла — важливий елемент повноцінної сервіровочної композиції. Подивитися варіанти... Акції і знижки на придбання посуду для кафе і ресторанів дозволять істотно скоротити витрати.

... Посуд для ресторанів і кафе: яким він повиннен бути? Економити на посуді для ресторану — сумнівна справа. Якщо ви подаєте частування на дешевих тарілках, куплених за безцінь в найближчому хозмагазині, ви вже не зможете переконати гостя, що ваші продукти найвищої якості, а кухар — кулінарний геній.

В недорогому кафе дешевий, практичний і міцний посуд цілком доречний, але якщо ресторан претендує на певний рівень — столові прилади повинні йому відповідати. Набір посуду безпосередньо залежить від вашого меню, і при виборі сервіровки вам доведеться порадитися з шеф-кухарем. Очевидно, що ресторану, де подають і сніданки і обіди, посуду потрібно більше, ніж невеликий кондитерськії.

Тому перед тим, як купити посуд для ресторану оптом, детально проаналізуйте меню. В чому ви будете подавати цей суп? Чи потрібні вам пиріжкові тарілки? Які коктейлі присутні у винній карті, і в яких келихах кожен з них слід подавати?

Обов'язково уточніть у кухаря розмір порцій і форму подачі. Якщо якісь страви готуються в печі, вам будуть потрібні жаростійкі судки, горщики і кокотниці.

Не забудьте також і про столові прилади у всьому їх різноманітті — вам знадобляться виделки для гарячого, риби і десертів, супові і десертні ложки, ножі для біфштексів та для масла.

Подумайте і про такі неочевидні речі, як вази, попільнички, — якщо у вас є веранда, на якій дозволяється курити. Вази вам знадобляться неодноразово, адже ресторан — улюблене місце для проведення свят, урочистостей і романтичних побачень, і вашим гостям буде потрібно кудись поставити подаровані букети.

Весь посуд для ресторану повиннен відповідати певним вимогам — він повинен бути простим у догляді (адже його доведеться дуже часто мити), міцним і практичним, але при цьому привабливим, так як в хорошому ресторані кожна тарілка — це рама для оформлення твору мистецтва, створеного шеф-кухарем. Якщо на посуді є візерунок, він повинен бути стійким до зносу.

Який посуд потрібно придбати для ресторану і скільки він буде коштувати?

Як вже було сказано, вибір посуду залежить від асортименту меню, але найчастіше в сервіровочний набір для ресторану входять наступні позиції: закусочні і пиріжкові тарілки; салатниці різних обсягів; соусники і бульонниці; тарілки для других страв; глибокі тарілки для супів; невеликі глибокі тарілки для деяких видів десертів; чайні та кавові чашки різних розмірів з блюдцями; молочники, сливочники, цукорниці; судочки для спецій; вази, серветниці, підставки для зубочисток; столові прилади (ножі, виделки тощо); стакани двох-трьох об'ємів; келихи різних типів. Однак від закладу до закладу даний список може змінюватись.

Скільки посуду закуповувати? Пам'ятайте, що вам буде потрібно більший запас щодо необхідної кількості. Посуд б'ється; гості замовляють нові страви, а брудні тарілки ще не вимиті; у вашому ресторані відзначають свято з безліччю запрошених — якщо ви помилилися в розрахунках і замовите менше посуду, ніж потрібно, це обернеться для вас масою неприємностей.

У середньому комплектів посуду повинно бути в три рази більше, ніж посадкових місць. Краще перестрахуватися і придбати додаткові комплекти, ніж потім опинитися в безвихідній ситуації, яка вдарить по репутації закладу.

У закладах з самообслуговуванням посуду повинне бути ще більше. Врахуйте, що частина тарілок буде перебувати на роздачі, частина на столиках у відвідувачів (і персонал далеко не завжди встигає вчасно прибрати спорожнілі тарілки), частина — в посудомийній і на просушуванні.

Крім цього, в кафе із самообслуговуванням посуд б'ється набагато частіше, ніж у звичайних ресторанах. Що врахувати при виборі столового посуду?

Посуд для ресторану потрібно купувати вже після того, як приміщення відремонтовано і обставлено меблями. Тільки на цьому етапі ви зможете вибрати його вірно, не допустивши дисонансу.

Посуду для ресторану належить бути однотипним — це обов'язкова умова. Різномасті тарілки і чашки сприяє поганому враженню. Весь комплект, від самого великого блюда до останньої кавової чашки і десертної ложки, повинен бути витриманий в єдиному стилі.

Стиль визначається і тематикою ресторану, і інтер'єром. Візерунок на тарілках може гармоніювати з візерунком на шпалерах, колір посуду — підкреслювати основні тони, використані в обробці, або контрастувати з ними. Слід також враховувати і цінову політику закладу.

Гість дорогого ресторану не зрадіє, якщо йому принесуть його террін на дешевій тарілці. Навіть якщо кухня у вас вище всяких похвал, не слід забувати про те, що люди ходять у ресторан не лише за вечерею, але і за атмосферою.

Посуд для дорогого ресторану Все, що ви пропонуєте гостям, має бути вищого класу — і страви, і вина, і обстановка, і посуд. Вибирайте дорогий витончений фарфор з колекцій іменитих дизайнерів

. Столові прибори можуть бути срібними, але не обов'язково — сталеві дизайнерські виделки і ложки підкреслять статус закладу не гірше благородних металів. Зовнішній вигляд посуду повинен повністю відповідати кухні. Строгі класичні форми підходять для солідних ресторанів, французька кухня передбачає витонченість предметів сервірування, посуд у сучасному лаконічному стилі відразу дасть зрозуміти, що тут творить кухар-новатор, любитель експериментів і високих технологій. Гриль-бар передбачає деяку «брутальність», а для традиційного чайного салону краще придбати ностальгічні вікторіанські чашки, пиріжкові тарілки і сливочники з порцеляни.

Посуд для закладів середньої цінової категорії Якісний красивий посуд без претензій — ось кращий вибір. Посуд для ресторанів середньої цінової категорії виготовляється як з доброго фаянсу, так і з міцної склокераміки.

Підбираючи стиль, можна обійтися універсальними класичними наборами для сервіровки, або ж проявити креативність. Так, матові фактури і природні кольори самі по собі натякають на те, що в меню гість знайде просту їжу з найбільш якісних органічних продуктів, а етнічний орнамент підкреслить колорит ресторану з національною кухнею.

Дуже вигідним рішенням стане купівля порцелянового китайського посуду: його якість висока, різноманітний дизайн, а ціни демократичні. Посуд для недорогих кафе і їдалень При невисокому ціннику потік клієнтів у вас буде великим, тому посуду теж повинно вистачити з запасом. Посуд для ресторанів категорії «економ» теж може бути красивим і стильним, однак витрачати на нього великі суми недоцільно. Зазвичай недорогий посуд для ресторанів робиться з фаянсу, його відрізняє простий дизайн. В дитячому ресторані будуть доречні тарілки з кумедними малюнками, у студентському кафе — посуд яскравих, соковитих кольорів. Не варто недооцінювати серйозність вибору посуду для ресторану. Красиві чашки, тарілки та келихи — це гарний настрій ваших гостей.

А адже саме заради цього ви і працюєте. Де можна придбати професійний посуд для ресторану? Оскільки вам доведеться закуповувати відразу дуже багато предметів сервірування, слід звертатися не в звичайний магазин (де просто може не виявитися потрібної кількості однакових тарілок і соусників), а в спеціалізовану компанію, яка займається постачанням професійного ресторанного посуду. Наприклад, компанія «Посуд-СервІс», яка ось вже 20 років займається повним обслуговуванням ресторанів, пропонує найширший вибір посуду для кафе, барів і ресторанів. В каталогах «Посуд-СервІс» можна знайти і дуже дорогий елітний посуд, у створенні якого брали участь кращі європейські дизайнери, і демократичний якісний китайський фарфор, і недорогий посуд з фаянсу. Регулярні прямі поставки з Франції, Росії, ОАЕ, Китаю дозволяють пропонувати самі приємні ціни, а налагоджена логістична схема гарантує, що вам не доведеться довго чекати своє замовлення.

У нашому магазині величезний вибір келихів і склянок Arcoroc (Аркорок), Тарілок і блюд із загартованої склокераміки Luminarc (Люминарк). посудних аксесуарів Pasabahce, фарфорових чашок і супниць Lubiana

 

 

Інші статті

Наскільки вам зручно на сайті?

Розповісти Feedback form banner