Продавець Посуд-Сервіс — Horeca Посуд Подарунки розвиває свій бізнес на Prom.ua 7 років.
Знак PRO означає, що продавець користується одним з платних пакетів послуг Prom.ua з розширеними функціональними можливостями.
Порівняти можливості діючих пакетів
Bigl.ua — приведет к покупке
Кошик
6323 відгуків
Контент захищений авторським правом. Копіювання заборонено!
0 (800) 33-56-46
+380 (66) 607-06-01
Калиновская, 15, Чернівці, Україна
Кошик
Посуд-СервIс- Horeca Посуд Подарунки

Список необхідного посуду для ресторану

Список необхідного посуду для ресторану

Також, необхідний посуд для ресторану, який би відповідала вимогам санітарної безпеки і естетичної привабливості. Тандем професіоналізму – запорука успішного ведення бізнесу. До того ж, сервіровка повинна відповідати етикету, національним особливостям та індивідуальності закладу.

Процес вибору концепції та підрахунку необхідного інвентарю здійснюється після визначення фірмового стилю. Можливість придбати все для HoReCa в Україні в одному місці не менш важливо, ніж внутрішня обробка або рекламна кампанія ресторану. Тому початківцю ресторатору варто приділити достатньо часу вибору правильного посуду, який б відповідав тематиці закладу, розміру залу і планами на обслуговування клієнтів.

Вироби для кухні повинні бути зручними і функціональними, посуд, який подається клієнтам – візуально привабливим і підходящим до конкретного блюда. Про те, як виглядає приблизний список необхідного посуду для ресторану і на що слід орієнтуватися – розповімо в нашій статті.

Категорії необхідного посуду

Професійний посуд для HoReCaВ основу класифікації покладено цільове призначення посуду, що використовується в роботі ресторану або кафе. Всі девайси поділяються на:

  1. Посуд для подавання страв. Сюди можна віднесли сільнички, перечниці, цукорниці, салатники, соусники, підноси і багато іншого.

  2. Вироби для сервірування страви та безпосередній їжі – тарілки (глибокі і дрібні), блюдця, порційні піали.

  3. Посуд для кухні. Девайси, які можуть бути задіяні при випіканні, смаженні та інших процесах – каструлі, сковороди, жаровні.

  4. Посуд для господарських потреб – ємності для зберігання рідких і сипучих продуктів харчування.

  5. Тара для напоїв – глечики, графини, склянки, келихи, чарки.

Однак на практиці частіше використовується більш розширена класифікація. Оскільки посуд для кухні ресторану має свої підгрупи і категорії. При цьому, весь посуд має відповідати загальним вимогам:

  • бути універсальним;

  • продаватися в широкому асортименті і вільному доступі (важливо, у разі псування виробів);

  • бути практичним;

  • відповідати стандартам – як загальноприйнятим, так і внутрішнім.

Кухонний посуд. Він включає набір каструль, сковорідок, сотейників, гастроємкостей, казанків, форм для випікання. Важливо, щоб вироби відрізнялися один від одного не тільки розміром і формою, але і типом покриття. Така різноманітність дозволить виконувати всі технологічні процеси, необхідні при приготуванні того чи іншого блюда.

Столові прилади. Під таким терміном об'єднані всі вироби, необхідні для їжі за столом. У більшості випадків, для їх виготовлення використовуються метали – мельхіор, срібло.

Прилади бувають:

  • основні - застосовувані людиною під час вживання страви;

  • допоміжні – загальні, якими користуються всі люди, що сидять за столом.

Перелік базових столових приборів:

  1. Палички для їжі. Необхідні в ресторанах, де подають східну кухню.

  2. Виделки. Набори девайсів з різною кількістю зубчиків.

  3. Ложки. Важливо придбати вироби декількох форм і глибини.

  4. Набір фруктових тарілок. Він включає в себе вилку з двома зубчиками і десертну ложку.

  5. Десертний набір – спеціальні ложка, вилка і ніж.

  6. Базовий столовий набір – ложка і виделка.

  7. Рибний набір – тупий ніж і виделка з короткими зубчиками.

  8. Набір для закусок – ніж і виделка.

Посуда для сервірування стола.

Дана категорія включає в себе різні види скляного посуду для ресторанів, кришталеві вироби, фарфор.

Якщо говорити про скло, то з нього виготовляється як сервірувальний, так і посуд господарського призначення. Вироби, які використовуються для приготування їжі мають товсті стінки і кришку. Такий посуд обов'язково з жароміцного скла і в ньому зручно готувати страви, які вимагають постійного спостереження. Скляний посуд буває комплексний і штучний.

Кришталь використовується виключно для сервірування. З нього виготовляються вази, графини, , глечики, креманки, прилади для спецій, келихи, фужери, чарки і навіть пивні кухлі. Найчастіше кришталевий посуд використовується при проведенні урочистостей.

Фарфор славиться своєю витонченістю, тому популярністю користуються кавові і чайні набори, тара для соусів і молока, вази і десертні тарілки.

Ножі. Крім інших кухарських девайсів, важливо, щоб кухня закладу була оснащена різноманітністю ножів. Адже саме там відбуваються кілька найважливіших процесів - чистка, різання або шинкування.

Список ножів, Які будут потрібні:

для нарізки (у тому чіслі тонкої);

для томатів;

для чищення фруктів и овочів;

стейковий ніж;

віддільнік м'яса;

філейній девайс;

гастрономічній;

хлібний;

овочевий;

бутербродний.
 

 

Інші статті

Наскільки вам зручно на сайті?

Розповісти Feedback form banner