Як правильно доглядати за дерев'яним посудом
✅ Останнім часом стало дуже модно використовувати на кухні посуд і прилади з натуральних матеріалів. Але якщо за глиняними і керамічними тарілками доглядати легко, то дерев'яні вимагають особливої уваги і звернення.
✅ Щоб не дати цім речам домашнього вжитку передчасно прийти в непридатність, скористайтеся порадами по догляду за дерев'яним посудом. Вони допоможуть вам зберегти первинний вигляд приладів, а також продовжити термін їх служби
✅ Всі вироби ретельно мийте під проточною водою після кожного використання. А ще краще спочатку протирати їх содою, а потім обполіскувати дуже теплою водою і залишати до повного висихання при кімнатній температурі.
✅ Хоча б два рази на тиждень протирайте дерев'яні обробні дошки звичайним оцтом. Це відмінний спосіб дезінфекції та виключення зараження кишковою паличкою, сальмонелою і стафілококом
✅ Щоб усунути зайві харчові запахи, після використання протирайте посуд кам'яною сіллю, соком лимона або харчовою содою і залиште на 3 хвилини. Потім просто витріть, промийте в теплій воді і висушіть
✅ Зберігайте дерев'яний посуд тільки сухий. В такому випадку бактерії не зможуть на ній розмножуватися.
✅ Не менше двох разів на місяць зачищайте дерев'яні дошки дрібним наждачним папером. Такий трюк допоможе зберегти поверхню виробу гладкою і прибрати в'їдаються частки їжі. Зачистку можна робити і тарілкам, і для столових приладів.
✅ Намагайтеся використовувати різні тарілки і дошки для різних видів продуктів. Це дозволити підвищити рівень гігієни на кухні і виключить зараження шкідливими бактеріями
✅ Для обробки дерев'яного посуду краще використовувати лляне масло або бджолиний віск. Дану процедуру потрібно проводити кожні три місяці. Для неї точно не підійде соняшникова олія, оскільки воно гірчить і залишає неприємний запах.
✅Ні в якому разі не використовуйте відмочування.
✅Не використовуйте дерев'яні вироби в якості підставок під гарячий посуд або чайник. Це може привести до утворення тріщин